450 jaar Bruegel: tentoonstellingen in Brussel

08/03

Bruegel in Brussel

Brussel was een belangrijke stad voor Pieter Bruegel de Oude: een groot deel van zijn leven speelde zich hier af en hij werd er ook begraven. De uit Nederland afkomstige schilder wordt gezien als een van de grootste schilders van de 16de eeuw.

Brussel wijdt dan ook verschillende evenementen na het 450ste jaar na Bruegels overlijden. Naast tentoonstellingen zijn er ook veel rondleidingen door Brussel die alle belangrijke plekken bezoeken die Bruegel heeft aangedaan.

Bruegel: Unseen Masterpieces

De tentoonstelling Bruegel: Unseen Masterpieces is te zien in het Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België tot 31 december 2019. Deze (deels digitale) tentoonstelling is een samenwerking met het Google Cultural Institute waarvoor een aantal van Bruegels schilderijen werden gedigitaliseerd. Hierdoor kun je als bezoeker helemaal in de schilderen duiken en inzoomen tot aan de kleinste details. Ook krijg je extra uitleg over de schilderijen en technieken van Bruegel.

Meer informatie vind je op de website van Fine Arts Museum 

The World of Bruegel in Black and White

De Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) zorgt ervoor dat je nog meer van Bruegels werk kunt bewonderen. Hij was niet alleen een beroemd schilder, maar was ook bekend vanwege zijn prenten. Deze prenten vormen een groot onderdeel van de collectie van de KBR en zijn eenmalig te bekijken tijdens 450 jaar Bruegel.

De tentoonstelling vindt plaats in het 18de-eeuwse Paleis van Karel van Lotharingen.

Meer informatie over de tentoonstelling bij KBR

Goedkoop parkeren in hartje Brussel

Wil je de Bruegel-tentoonstellingen bezoeken en kom je met de auto? Parkeer deze dan op loopafstand van de exposities bij Parking Royal. Er geldt een uurtarief van €2,40 per uur en je kunt al de hele dag parkeren voor slechts €13,50.

Ook in het weekend parkeer je voordelig in hartje Brussel. Je kunt op zondag parkeren voor maar €10,00.

Lees hier meer informatie over onze voordelige parkeertarieven.

Meer tips over leuke locaties en activiteiten in Brussel? Volg Parking Royal op Facebook en Twitter!

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM