Bezoek Brussel tijdens Pinksteren

21/05

Vier Pinksteren 2019 in Brussel

Pinksteren in België wordt gevierd op zondag 9 en maandag 10 juni. Dit extra lange weekend geeft de mogelijkheid om verschillende uitstapjes te maken in het Brusselse centrum. Naast de bekende trekpleisters, zoals Manneken Pis en de Grote Markt, biedt de Belgische hoofdstad nog veel meer leuks. Hieronder lees je drie tips voor het Pinksterweekend in Brussel.

Ontdek Kuifje in het Belgisch Stripmuseum

Dit jaar viert het Belgisch Stripmuseum haar 30e verjaardag: een goede reden om het museum te bezoeken. In het museum vind je vaste en tijdelijke exposities. Je ziet veel bekende strips zoals Kuifje, Lucky Luke en De Smurfen. Ook leer je meer over de historie en de ontwikkeling van de strip in het algemeen. Het museum is sinds 1989 gevestigd in een fraai pand in art-nouveaustijl, ontworpen door de beroemde architect Victor Horta. Naast het museum kun je eten in het naastgelegen restaurant. Bij het museum vind je ook een bibliotheek waar je uiteraard strips kunt lezen. Het Stripmuseum is gelegen aan de Zandstraat 20 en is tijdens Pinksteren geopend tussen 10.00 uur ’s ochtends en 18.00 uur ’s avonds.

Ontspannen in de Kruidtuin naast Botanique

De Kruidtuin is een schitterende stadspark met, aangrenzend, het unieke gebouw Botanique. In de tuin vind je diverse bloemen en planten. Er zijn veel zitplaatsen, zodat je even lekker kunt bijkomen van de drukte in de Brusselse binnenstad. In het park vind je naast de groenstroken ook een fontein, fraaie beelden en vijvers met vissen en schildpadden. Combineer de Kruidtuin met een bezoek aan het culturele centrum Botanique. Botanique werd begin 19e eeuw gebouwd en fungeerde eerst als wintertuin, maar er worden tegenwoordig veel concerten en tentoonstellingen georganiseerd. Op het terras van de bijbehorende cafetaria kun je heerlijk genieten van een glas wijn in het zonnetje.

Vis eten bij The Lobster House

The Lobster House is een van de best beoordeelde restaurants in Brussel. Het is gevestigd in een historisch pand, midden in het centrum van de stad. Het interieur bestaat uit veel houtwerk en is op authentieke wijze ingericht. De sfeer, het eten, de bediening en de prijs-kwaliteitverhouding worden goed gewaardeerd door de bezoekers. Het restaurant biedt heerlijke visgerechten zoals gegrilde gamba’s, een mosselpannetje met frites, oesters met limoen, een zeevruchtenschotel en natuurlijk verse kreeft. Dit restaurant is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Bij mooi weer kun je bij The Lobster House ook gezellig aan een tafeltje buiten zitten.

Met Pinksteren parkeren in Brussel

Maak gebruik van de openbare parkeergarage Parking Royal. Je loopt vanaf hier snel richting alle activiteiten in het centrum. Je kan tijdens Pinksteren op zondag parkeren voor maar €10,00. Op Pinkstermaandag betaal je €2,40 per uur, met de hele dag parkeren voor slechts €13,50. Een parkeerplek kun je eenvoudig vooraf online reserveren.

Bekijk hier de parkeertarieven van Parking Royal en volg ons op Facebook of Twitter om op de hoogte te blijven van activiteiten.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM