Geniet van muziek en exposities tijdens BOZAR Night 2019

20/04

Voordelig parkeren tijdens BOZAR Night

Op dinsdag 30 april kan je genieten van BOZAR Night in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. Dans mee op de beats van de dj’s en geniet tegelijkertijd van de verschillende tentoonstellingen. Kom je met de auto? Kies voor een goedkope parking in de buurt.

Dans mee op de muziek van populaire dj’s

De avond start in BOZAR met afzonderlijke sets van de Belgische dj’s Renaat en Pierre. Renaat Vandepapeliere is bekend als medeoprichter van het succesvolle elektronische muzieklabel R&S Records. Hij zal vanaf 22.00 uur in de Fumoirzaal een hommage brengen aan verschillende vormen van elektronische muziek. Dit alles onder zijn motto: ‘In order to dance’. Loop een uurtje later naar de Hortahal en geniet van de house en techno die Pierre draait. Deze dj is al meer dan 25 jaar de artistiek directeur en resident dj van de populaire club Fuse. Hij draait regelmatig met de populairste en beste dj’s ter wereld. Een unieke kans dus om tijdens BOZAR Night op zijn beats los te gaan. Om middernacht start de Amerikaanse Laurel Halo met haar set. Ze combineert verschillende invloeden en draait avant-garde, dub en techno. Ze laat zich inspireren door toonaangevende muziek uit Berlijn, Londen en Detroit. Tussen 01.00 en 03.00 uur ‘s nachts gaat het dak eraf met de Franse dj Agoria. Geniet van zijn nieuwe concept ‘Drift’. Muzikale invloeden van Agoria worden vermengd met?, waarbij de dj gebruik maakt van een mix aan verschillende genres, emoties en kunsten.

Tentoonstellingen met bijzondere kunstwerken

Laat je tussen 20.00 en 01.00 uur overweldigen door bijzondere tentoonstellingen. Zo geeft de Brusselse kunstenaar Richard Venlet een kijkje in zijn hybride werk. Hij maakt interessante combinaties tussen architectuur, sculpturen, kunsthistorisch onderzoek en tentoonstellingsontwerpen. Loop vervolgens naar de tentoonstelling Prenten in de eeuw van Bruegel, die je laat kennismaken met de prentkunst van bekende en minder bekende schilders, architecten en beeldhouwers uit de 16e eeuw. Deze werken waren niet altijd bedoeld als kunst. Je ziet ook voorbeelden van politieke propaganda en nieuwsprenten. Laat je vervolgens inspireren door de mooie ontwerpen van het architectenduo Isabelle Blancke en Alexander Dierendonck. Het werk van dit duo is het resultaat van de inspiratie die werd opgedaan bij toonaangevende Franse en Belgische architectenbureaus. Tot slot kom je meer te weten over Brussel in de Renaissance aan de hand van het werk van Bernard van Orley. Vanuit de hele wereld zijn kunstwerken van deze Vlaamse meester samengebracht in één tentoonstelling. Deze kunstschilder en ontwerper schilderde religieuze taferelen, maar hij ontwierp ook glasramen en wandtapijten.

Bekijk hier het volledige programma van BOZAR Night.

Meer informatie over BOZAR Night 2019

Het evenement begint om 20.00 uur en de deuren sluiten om 03.00 uur ’s nachts. Tickets kosten €16,- en €12,- tijdens de voorverkoop. Op Spotify kan je alvast luisteren naar de afspeellijst “Electro” van BOZAR. Daarmee ontdek je alvast de BOZAR muziek die gedraaid zal worden dit jaar.

Parkeren in Brussel-Centrum

Parkeren doe je gemakkelijk in Brussel-centrum bij Parking Royal. De parkeergelegenheid is 24 uur per dag geopend. Voor slechts €2,40 per uur sta je hier veilig geparkeerd. Liever voor langere tijd de wagen wegzetten? Je kan de hele dag parkeren voor slechts €13,50. Ook in de avonduren gelden voordelige tarieven, ideaal tijdens BOZAR Night. Betaal tussen 18:00 en 01:00 uur slechts €2,00 per uur. Er geldt een avondtarief van maximaal €5,00. In het weekend ben je nog voordeliger uit met op zondag parkeren voor maar €10,00.

Alle parkeertarieven zijn overzichtelijk weergegeven op de website. Hier kan je ook alvast een parkeerplek reserveren.

Volg ons op Twitter en Facebook en we geven regelmatig een update van de activiteiten die te doen zijn in hartje Brussel.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM