Parkeren bij concertgebouw Ancienne Belgique (AB)

05/01

Ancienne Belgique: een concertgebouw met een verhaal

Hoewel de huidige concertzaal AB in 1996 haar deuren opende, heeft het gebouw een veel rijkere historie dan je wellicht zou denken. Het gebouw heeft al sinds 1913 een publieke functie, op dat moment als brasserie en later als dancing. Vanaf 1931 wordt het een populaire bestemming voor alles wat te maken heeft met muziek. Tegenwoordig organiseert AB niet alleen concerten in de zaal en de club, maar ook huiskamerconcerten, listening sessions, lezingen en zomerfestivals als Feërieën en Boterhammen in het Park dat in het Warandepark plaatsvindt.

Geniet van meer dan muziek in het Ancienne Belgique

Het concertgebouw presenteert zowel nieuw talent als gevestigde artiesten aan een zo breed mogelijk publiek. Hoewel het AB vooral wordt bezocht voor de vele concerten die er elk jaar plaatsvinden, is nog veel meer te beleven! Zo kun je ook genieten van diverse screenings van live-concerten en documentaires, worden er workshops gegeven zoals zangsessies voor mensen die Nederlands willen leren en zijn er theatershows, zoals Belpop.

Bekijk hier de agenda van Ancienne Belgique.

Parkeer voordelig in de buurt van Ancienne Belgique

De parkeergelegenheid van Parking Royal bevindt zich op slechts 13 minuten loopafstand van Ancienne Belgique. Zo kun je na een concert of screening snel weer onderweg naar huis zijn. Parkeer de auto de hele avond en betaal tussen 18:00 en 01:00 uur slechts €2,00 per uur. Wil je eerst nog Brussel verkennen of breng je bijvoorbeeld vooraf nog een van de vele musea? Dan kun je de auto de hele dag parkeren voor slechts €13,50.

Lees hier alles over onze voordelige tarieven.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM