De 89e editie van de Ommegang in Brussel

18/06

De oorsprong van de Ommegang

De Ommegang wordt op verschillende plekken in Nederland en België gevierd. Het evenement dateert uit de 14eeeuw. Van oorsprong is het een Christelijk feest ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Zavel dat georganiseerd werd door de kruisboogschutters. Brussel was in die tijd een belangrijke handelsstad met veel kooplieden, ambachten en gilden die zich al snel aansloten bij de viering. Ook in 2019 trekt er nog steeds een processie door de stad waarin de geschiedenis van de stad wordt naverteld. 1400 deelnemers lopen in prachtige kostuums van de Grote Zavel naar de Grote Markt.

Lees hier meer over de geschiedenis van de Ommegang.

De Ommegang op het marktplein in Brussel

Van 26 t/m 29 juni vinden er ook andere activiteiten plaats. De meeste zijn in het Warandepark, waar je vier dagen lang een middeleeuws dorp kunt bezoeken. Ook de Grote Markt is een belangrijke locatie tijdens het evenement. Hier zullen verschillende festiviteiten en optredens plaatsvinden, zoals de optocht met praalwagens, zangers, paarden, steltenlopers en een marionettentheater.

In het Warandepark zijn er verschillende zones met diverse activiteiten zoals boogschieten, jongleren en zwaardvechten. Je kan ook kijken naar tentoonstellingen, souvenirs kopen of genieten van middeleeuwse lekkernijen.

Praktische info

Ben jij benieuwd naar dit spektakel en wil je er graag bij zijn? Dan kan je het middeleeuwse dorp (woensdag t/m zaterdag van 12:00 tot 21:00 uur) in het Warandepark gratis bezoeken. Wil je naar de voorstellingen bij de grote markt? Dan dien je vooraf een ticket te kopen.

Je kunt hier terecht voor meer praktische informatie, programmering en reserveringen.

Parkeren bij het Warandepark

Kom je van ver en ben je met de auto? Je kunt tijdens dit evenement je auto voordelig parkeren bij Parking Royal. De parking ligt op slechts enkele minuten lopen van het Warandepark en de Grote Markt. Maak je er een compleet dagje uit van? Dan kun je bij Parking Royal de hele dag parkeren voor slechts €13,50.

Meer weten over onze parkeertarieven? Bekijk hier het complete overzicht.

Op de hoogte blijven van leuke activiteiten, festivals en bezienswaardigheden in Brussel? Volg ons op Facebook of Twitter.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM