De lekkerste chocolade in Brussel

09/11

Belgische pralines, meesterwerken van chocolatiers en het Chocomuseum

Kom je een dagje naar Brussel? Breng dan een bezoek aan de vele chocoladewinkels, workshops van chocolatiers en proef de Belgische praline. In het centrum van de stad zijn veel heerlijke locaties om te genieten van bonbons, chocolademelk of prachtige ballotins (doosjes gevuld met pralines). Om de keuze uit vele de winkels en hotspots gemakkelijker te maken, hebben we de leukste en lekkerste voor je op een rij gezet.

Neuhaus in de Galerie de la Reine

De lekkerste pralines van de stad vind je bij de Neuhaus Galerie de La Reine. Je geniet hier van échte Belgische chocolade. Neuhaus bevindt zich op de plek waar het allemaal begonnen is. Hier creëerde Jean Neuhaus in 1912 de allereerst Praline. Hij was een apotheker die een laagje chocolade om medicijnen wikkelde. Later werd de chocolade gevuld met een lekkerdere inhoud dan een medicijn. Ook de ballotin (het doosje waarin de chocolade wordt verpakt) is hier bedacht. Neuhaus verpakt haar chocolade in prachtige doosjes met vintage ontwerpen.

Meer informatie over Neuhaus in Galerie de la Reine.
En over de bereikbaarheid.

Ook in de Galerie de la Reine: Pierre Marcolini

Pierre Marcolini is de Chanel onder de chocolatiers. Hij maakt nieuwe creaties in een sexy jasje. Verwacht minimalistische en strakke ontwerpen, frisse smaken en bijzondere verpakkingen. Pierre werkte in het verleden samen met namen als Charlotte Olympia, Maison Kitsuné en Tom Dixon. Je kunt hier lekker gaan zitten en genieten van bijzondere en vernieuwde smaken. Ze hebben hier bijvoorbeeld een chocolade thee en bijzondere bonbons met smaakcombinaties die je smaakpapillen prikkelen.

Meer informatie over Pierre Marcolini in Galerie de la Reine.

Choco-Story Brussel

In 1998 werd het Museum van Cacao en Chocolade van Brussel opgericht. Je leert hoe de Maya’s en Azteken cacaobomen teelden. Hoe de cacaoboon in Europa terecht kwam en hoe de boon omgezet wordt in chocolade. In het museum laat een meester-chocolatier je zien hoe pralines gemaakt worden en ook een proeverij zit inbegrepen bij je bezoek. Kun je niet genoeg krijgen van al het lekkers, dan heeft Choco-Story Brussel ook een mooie winkel, waarin de kunstwerkjes te koop zijn. Je kunt in het museum ook een rondleiding krijgen van een gids, zo leer je echt alles over chocolade.

Meer informatie over Choco-Story Brussel.

Goedkoop parkeren in Brussel centrum

Breng je een bezoek aan Brussel en ben je op zoek naar een plek om je auto voordelig en gemakkelijk te parkeren? Parking Royal ligt midden in het centrum van de stad. Onze parking is gemakkelijk aan te rijden en bestaat uit 200 ruime parkeerplaatsen. Je kunt je parkeerplaats ook al vooraf online reserveren. Parking Royal heeft verschillende voordelige tarieven. Je kunt de hele dag parkeren voor slechts €13,50. In de avond is parkeren zelfs nog goedkoper. Dan betaal je tussen 18:00 en 01:00 uur slechts €2,00 per uur

Meer informatie over de voordelige tarieven van Parking Royal vind je hier.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM