Boek een gratis rondleiding in het Brusselse Riolenmuseum

08/03

Goedkoop parkeren vlakbij het Riolenmuseum

Met een riolennet van maar liefst 350 kilometer lang is er veel te vertellen over wat zich onder de Belgische hoofdstad afspeelt. In het Riolenmuseum kom je dan ook van alles te weten over de geschiedenis van het rioolnetwerk, de aanleg ervan, het onderhoud en nog veel meer.

Word op zaterdag gratis rondgeleid in het Riolenmuseum

In het Riolenmuseum leer je alles over het ondergrondse rioleringsstelsel en de watercyclus van Brussel. Zo kom je te weten dat de Zenne in de 19de eeuw zo ontzettend vervuild was dat de stank in de zomer niet te harden was en dat de rivier in de winter vaak overstroomde. Burgemeester Jules Anspach (1863-1879) besloot dat dit niet langer kon en begon met de sanering van de Zenne. Tegenwoordig beschikt Brussel over een goed rioolnetwerk en kun je bij droog weer zelfs in een van de stormbekkens van de eens zo vervuilde rivier rondlopen.
Iedere eerste zaterdag van de maand kun je een gratis rondleiding volgen. Je betaalt dan alleen nog maar voor je entreekaartje (let op: reserveren is verplicht). Ga je met het hele gezin naar het museum? Dan kunnen kinderen tussen de 9 en 12 jaar oud op pad met de speciale Rioolgids. Deze kun je als pdf downloaden van de website en maakt elke jonge avonturier helemaal wegwijs in het rioolnetwerk van Brussel.

Parkeer voordelig bij Parking Royal

Bij Parking Royal parkeer je de auto veilig en voordelig in het centrum van Brussel. Met ruim 200 parkeerplekken om uit te kiezen is er altijd wel eentje vrij. Neem je liever het zekere voor het onzekere? Reserveer dan vooraf een van onze parkeerplekken. Je kunt bij ons de hele dag parkeren voor slechts €13,50. Verder kun je op zondag parkeren voor maar €10,00. Vanaf Parking Royal bereik je het Riolenmuseum het snelst met tram 51, 82 of met bus 46 (uitstappen bij Anderlechtse Poort).

Klik hier voor alle informatie over onze voordelige parkeertarieven.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM