Irisfeest 2019: tijd voor een feestje in Brussel!

03/05

Activiteiten Irisfeest

Dit jaar staat het Irisfeest in het teken van de dertigste verjaardag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het 150-jarig bestaan van de Brusselse tram. Vanaf 1 mei kun je een week lang genieten van diverse activiteiten en gratis optredens. Voor de kinderen zijn er diverse speelparcours. Verschillende foodtrucks verkopen allerlei heerlijke gerechten uit de hele wereld. Maar er is nog veel meer te doen. We hebben een aantal evenementen uitgelicht:

Intimate Audrey

Van woensdag tot en met zondag is een expo te bezoeken die in het teken staat van de overleden Hollywood actrice Audrey Hepburn. Ze is bekend van Breakfast in Tiffany’s, Sabrina en Roman Holiday, waarvoor ze een Oscar kreeg voor beste actrice. Hepburn werd 90 jaar geleden geboren in Brussel. De tentoonstelling is opgezet door haar zoon Sean Hepburn Ferrer. Er worden onder andere foto’s, objecten en documenten uit haar privéleven getoond, waaronder modeontwerpen en mooie jurken. De expo is te zien in het Vanderborghtgebouw.

Europees kampioenschap beste trambestuurder

Op zaterdag vindt tussen 09:00 en 17:30 uur de 8e editie van het Europees kampioenschap voor de beste trambestuurder plaats. Trambestuurders uit 25 Europese landen nemen deel aan zes uitdagingen. Zo leggen ze een parcours af waarop ze hindernissen vermijden. Ook zullen de anticipatie- en remvaardigheden worden getoetst. Het evenement zal plaatsvinden aan de Koningsstraat langs het Warandepark. Naast deze wedstrijd kun je ook historische trams aanschouwen op het Koningsplein. Daarnaast start op donderdag en vrijdag een tocht met een historische tram van het Poelaertplein.

Electro Night

Op vrijdagavond 3 mei kan je op het Paleizenplein genieten van spetterende optredens van verschillende dj’s. Ga los op deephouse tijdens de sets van Nora en Pure en Ofenbach. De Brusselse dj Stereoclip zal ook optreden met zijn bekende technoplaten. Ben je meer van de housemuziek? Laura de Greefen de Duitse dj Claptone zullen je in extase brengen met hun houseplaten. Dit jaar is er ook de IRIS DJ CONTEST. Eerder deze maand konden deelnemers een mix insturen van maximaal 40 minuten. Een jury zal uiteindelijk bepalen wie wint. De winnaar zal optreden als openingsact tijdens Electro Night.

Parkeren tijdens het Irisfeest

Parkeer bij Parking Royal in de Lignestraat, vlakbij het Warandepark. Vanaf hier ben je snel bij alle activiteiten in de stad. Je betaalt slechts €2,40 per uur. Tijdens het Irisfeest kun je de hele dag parkeren voor slechts €13,50. Ook heeft Parking Royal voordelige tarieven tijdens de avonduren. Je betaalt  tussen 18:00 en 01:00 uur slechts €2,00 per uur, met een avondtarief van maximaal €5,00. 

We raden je wel aan om alvast online een parkeerplek te reserveren.

Blijf je graag op de hoogte van leuke evenementen in Brussel? Volg ons op Facebook en Twitter.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM