Kerstsfeer in Brussel

23/11

Kerstverlichting door de hele stad

Trek je winterjas maar aan, doe een dikke sjaal om en zorg dat je je handschoenen niet vergeet wanneer je komt kijken naar Brussel in kerstsfeer. Ook dit jaar wordt de stad in lichtjes gehuld. Op allerlei plekken in het historische centrum zijn lichtinstallaties te zien. Zo is er op de Grote Markt, naast een kerstmarkt, ook een geluid- en lichtshow. Het winterfestival Winterpret voorziet het centrum van bijzondere lichtinstallaties, evenementen en voorstellingen. Daarover lees je op deze pagina meer.

Wanneer de nacht valt

Zodra het donker wordt, lichten de straten van Brussel op door de vele kerstlichtjes en lichtinstallaties. Vanaf de Nieuwstaat tot aan de Louizawijk zijn de etalages van winkels voorzien van decoraties. Ook hangt overal sfeerverlichting die het winkelen voor de Sinterklaas en kerstperiode nog gezelliger maakt.

Meer informatie over shoppen in Brussel vind je hier.

Kerstsfeer op de Grote Markt van Brussel

Ook zonder de lichtjes is de Grote Markt van Brussel een bijzonder trekpleister, maar gedurende de winterperiode is het hier wel heel bijzonder. Op het plein staat een enorme versierde dennenboom en overal is het magische geluid- en lichtspektakel van Winterpret te zien. Zie de prachtige projecties op het Stadhuis en wandel langs gezellige kerstkraampjes.

Meer weten over Winterpret? Lees dan hier verder.

Goedkoop parkeren in Brussel, vlakbij de Grote Markt

Kom je deze winterperiode naar Brussel? Parkeer de auto dan centraal en voordelig bij Parking Royal. Onze goedkope parkeergelegenheid ligt aan de Lignestraat, op loopafstand van de Wandelzone, Grote Markt en bijvoorbeeld de Kunstberg. Wandel door de gezellige Brusselse straten en maak een dagje uit compleet met een etentje bij een van de vele goede restaurants. Parking Royal heeft een ideaal parkeertarief voor bezoekers die de stad een dag of langer komen bezoeken. Je kunt namelijk bij ons de hele dag parkeren voor slechts €13,50. Kom je alleen in de avond naar de kerstlichtjes kijken? Maak dan gebruik van het nog voordeligere avondtarief van maximaal €5,00. Parking Royal beschikt over 200 ruime parkeerplaatsen die je via deze online reserveermodule vooraf kunt boeken.

Meer weten over onze parkeertarieven? Bekijk hier het complete overzicht.

Op de hoogte blijven van leuke activiteiten, festivals en bezienswaardigheden in Brussel? Volg ons op Facebook of Twitter.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM