Leuke uitstapjes in Brussel op Hemelvaartsdag

17/04

Reserveer bij trendy Motel One

Tijdens Hemelvaart er even helemaal tussenuit? Plak er een overnachting aan. Het centraal gelegen Motel One wordt op TripAdvisor als beste beoordeeld op prijs-kwaliteitverhouding. Je kan op Hemelvaartsdag vanaf 15.00 uur ’s middags inchecken. Het hotel is modern ingericht en heeft een relaxte uitstraling door de aanwezige lounge. Het centrum is makkelijk te belopen vanaf Motel One. Hoewel de voorzijde van het hotel aan de drukke Koningsstraat is gelegen, ervaren de bezoekers het hotel als stil en rustgevend. Je kunt genieten van overheerlijke cocktails in de aanwezige bar en wanneer het zonnetje schijnt kan je goed vertoeven op de ruime binnenplaats van het hotel. Hier is een groot terras aanwezig en de mooie buitenverlichting geeft ook ’s avonds een warm gevoel met veel charme. Kom je met de auto naar Motel One? Parkeren kan om de hoek bij Parking Royal.

Gebakje met koffie bij Aux Merveilleux de Fred

Aan de Grasmarkt vind je de bekende patisserie Aux Merveilleux de Fred. Hier worden ambachtelijke gebakjes gemaakt genaamd Les Merveilleux. Dit is een meringue van gebakken schuim, omringd door slagroom en met bijvoorbeeld een koffie- of karamelsmaak. In deze gebakswinkel is voldoende ruimte om te zitten. Bestel een koffie en laat je verrassen door de smaak van de verschillende lekkernijen. Aux Merveilleux de Fred is op Hemelvaartsdag geopend tussen 09.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds.

Beyond Bruegel als middagactiviteit

België staat dit jaar in het teken van Pieter Bruegel, de bekende Brabantse meester die 450 jaar geleden overleed. In het Dynastiegebouw aan de Kunstberg is dit voorjaar de multimediale expositie Beyond Bruegel te zien. Bezoekers komen hier meer te weten over het leven en het werk van de beroemde kunstschilder die gedurende zijn leven lange tijd in Brussel woonde. Zo is er een indrukwekkende 360-graden projectie waar bekende werken als De toren van Babel en Dulle Griet tot leven komen in de vorm van bewegende beelden. Aanvullend zijn er brunches, vintagemarkten en concerten. Beyond Bruegel is op Hemelvaartsdag geopend tussen 10.00 ’s ochtends en 21.00 ’s avonds.

Italiaans dineren bij Pasta Divina

In de buurt van het Agoraplein vind je het knusse Italiaanse restaurant Pasta Divina, dat wordt gerund door een liefdevol gezin. Zo legt de vader vol passie uit wat er allemaal te eten en te drinken is in het restaurant. In de keuken wordt de verse pasta en saus door de moeder bereid. Ook worden er bij Pasta Divina verrukkelijke pizza’s gebakken in een authentieke houtoven. En als dessert moet je echt de huisgemaakte tiramisu proeven. Bij mooi weer is ook het terras geopend. Reserveer op tijd, want dit restaurant krijgt goede beoordelingen en is populair bij zowel Brusselaars als toeristen.

Goedkope parkeergarage in het centrum van Brussel

Het is aan te raden om de auto te parkeren in de buurt van alle activiteiten en bezichtigingen in het centrum van Brussel. Parking Royal is een goede optie, omdat het op loopafstand ligt van de binnenstad. Je betaalt hier het voordelige tarief van €2,40 per uur. Je kan ook de hele dag parkeren voor slechts €13,50 met op zondag parkeren voor maar €10,00. In de avonduren betaal je tussen 18:00 en 01:00 uur slechts €2,00 per uur, met een scherp avondtarief van maximaal €5,00. Het is ook mogelijk om online een parkeerplaats te reserveren.

Klik op de link voor een overzicht van alle parkeertarieven.

Wil je op de hoogte blijven van al het leuks dat Brussel biedt? Volg ons op Facebook en Twitter!

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM