Manneken Pis in een (nieuw) jasje

16/01

Meer dan 900 kostuums voor Manneken Pis

Manneken Pis zag het eerste levenslicht in de 17de eeuw. We weten dat het beeldje sinds 18de eeuw werd aangekleed voor sommige grote events. Deze traditie heeft standgehouden en inmiddels bezit het beroemdste mannetje van Brussel meer dan 900 kostuums. Op 23 vaste data in het jaar wordt het beeldje ceremonieel aangekleed door een bediende van de Stad. Een evenement dat veel bekijks trekt.

Meer informatie.

Manneken Pis als boogschutter

Op 19 januari krijgt Manneken Pis zijn eerste kostuum van het nieuwe jaar aangetrokken. Dit wordt gedaan ter ere van de feestdag van de heilige Sebastiaan op 20 januari. Beschermheilige van de boogschutters.

Benieuwd naar hoe Manneken Pis er gekleed in traditionele boogschutterskledij en uitgerust (met pijl, boog én schietschijf) uitziet? Zoek het beeldje dan op tussen 09:00 en 18:00 uur.

Klein maar (w)fijn

Op 20 januari hult de kleine heer zich alweer in een nieuwe tenue. Op deze dag wordt namelijk de dag van Sint-Vincentius gevierd, de beschermheilige van de wijnmakers. Onder het genot van een glaasje Portugese wijn is er om 14:00 uur een officiële begroeting. Wees er snel bij want het Confraria dos Vinhos de Portugal kostuum wordt om 09:00 aangetrokken en om 18:00 weer uitgetrokken.

Parkeren in hartje Brussel

Kom je met de auto naar Brussel in de hoop een glimp op te vangen van de verkleedde Manneken Pis? Parkeer dan bij Parking Royal, op loopafstand van het historische centrum. Het uurtarief bedraagt €2,40 per uur. Parkeer je de hele dag? Dan kun de hele dag parkeren voor slechts €13,50! De parkeergarage is 24 uur per dag bewaakt en volledig verlicht. Je kunt dus met een gerust hart genieten van al het moois dat Brussel te bieden heeft. Zeker zijn van een parkeerplek, reserveer eenvoudig online.

Lees hier meer informatie over onze voordelige parkeertarieven.

Meer tips over leuke locaties en activiteiten in Brussel? Volg Parking Royal op Facebook en Twitter!

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM