Parkeren tijdens de kerstvakantie in Brussel

06/12

Kerstvakantie: kerstmarkten, Winterpret en glühwein

De leukste periode om Brussel te bezoeken? Wij zeggen: rond de kerstvakantie! Dat de dagen korter zijn, is juist een voordeel wanneer je door het centrum van Brussel wandelt. De feestelijke verlichting zorgt voor een nog gezelligere sfeer in de historische steegjes en op de pleinen. Overal in de stad zijn feestelijke activiteiten, markten met kraampjes voor warme chocolademelk en glühwein, en op de Grote markt staat een reusachtige versierde kerstboom.

Winterpret

Die kerstsfeer in de stad is te danken aan Winterpret. Deze organisatie vult de stad met activiteiten, markten en bezienswaardigheden. Rondom de dennenboom op de markt is iedere avond een licht- en geluidspektakel te aanschouwen. Voor het majestueuze Muntgebouw licht een ijsbaan waar je jouw schaatskunsten kunt laten zien. Op meerdere plekken zie je de schattige houten kraampjes van de kerstmarkt waar je naast kerstcadeautjes ook winterse lekkernijen kunt halen. En voor een (letterlijk) hoogtepunt stap je in het reuzenrad voor het mooiste uitzicht over de stad.

Meer weten over Winterpret? Lees hier verder.

Uit eten tijdens kerstperiode

In de restaurants en cafés pakken de chefs extra uit met uitgebreide kerstmenu’s en winterse gerechten. Van comfort food tot kerstklassiekers, je vindt het in Brussel. Wil je weten waar je de meest knusse plekjes vindt? Op visit.brussels vind je een overzicht van heerlijke opties.

Goedkoop parkeren vlakbij Winterpret in Brussel

Wanneer je met de auto tijdens de kerstvakantie naar Brussel komt, wil je niet teveel geld kwijt zijn aan parkeerkosten. Parking Royal is een ideale parkeeroptie, midden in het centrum van stad. Er zijn 200 ruime parkeerplekken die tevens vooraf te reserveren zijn. Je wandelt vanaf onze parking eenvoudig in slechts enkele minuten naar de Grote Markt. Maak je er een dagje uit van? Bij Parking Royal kun je gebruik maken van een ideaal dagtarief. Je kunt namelijk bij ons de hele dag parkeren voor slechts €13,50. Kom je pas later in de avond naar de stad? Maak dan gebruik van het nog voordeligere avondtarief van maximaal €5,00. Bekijk hier het complete overzicht van onze parkeertarieven.

Meer weten over leuke locaties en activiteiten in Brussel? Volg Parking Royal op Facebook en Twitter!

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM