Valentijn in Brussel

08/02

Goedkoop parkeren tijdens Valentijdsdag in Brussel

Chocolatier Mary Royal in Brussel

Bij valentijn hoort natuurlijk chocolade. Belgische chocolade is wereldberoemd. Chocolaterie Mary Royal is gelegen op de Koningsstraat 73 en bestaat al sinds 1919. Zij vieren dit jaar dus hun 100e verjaardag! Verras je lief met valentijn bijvoorbeeld met een doosje ‘Rosine’. Dit prachtig vormgegeven doosje is het perfecte valentijnspresentje. De gevarieerde inhoud van dit onweerstaanbare doosje bestaat uit pralines en bonbons met verschillende smaken, zoals marsepein, karamel en crème fraîche. Natuurlijk zijn er ook genoeg andere zoete traktaties beschikbaar, stap binnen in de winkel en laat je verrassen!

Meer informatie over Mary Royal.

Samen naar de film of struinen door de stad

De perfecte gelegenheid om lekker tegen elkaar aan te kruipen, is natuurlijk in het donker van de bioscoop. De film Colette draait vanaf 20 januari in de de centraal gelegen bioscoop UGC. Colette is een film vol romance, sensualiteit en intrige. De perfecte film dus om te kijken op Valentijnsdag.

De Française Colette wordt door haar echtgenoot Willy gedwongen om romans onder zijn naam te schrijven. Ze besluit om haar eigen dagboeken, waarin ze haar seksuele fantasieën beschrijft, in deze romans op te tekenen. Wanneer haar sensuele verhalen aan blijken te slaan bij het grote publiek, moet Colette vechten om zich haar talent toe te eigenen.

Meer informatie over de speeltijden bij UGC. 

Wil je liever een actievere dag beleven in Brussel? Bezoek dan een van de vele hotspots in de stad. Een van de meest romantische plekken in hartje Brussel is het Egmontpark. Vroeger was dit park de tuin van het Egmontpaleis, maar nu is het open voor publiek. In dit volledig ingesloten park zijn bankjes beschikbaar waarop je lekker kunt knuffelen maar ook zijn er hier en daar bezienswaardigheden te zien. Ga bijvoorbeeld op zoek naar het standbeeld van Peter Pan dat aan de stad Brussel werd geschonken na de Eerste Wereldoorlog.

Romantisch dineren bij Stirwen

Na de hele dag romantisch door Brussel te hebben gestruind, is het tijd voor een heerlijke maaltijd. Speciaal voor Valentijnsdag heeft restaurant Stirwen een valentijnsmenu samengesteld. Dit speciale menu kan alleen op 14 en 15 februari besteld worden. Dit zesgangenmenu bevat precies de luxe en romantische ingrediënten die men met valentijn mag verwachten. Denk aan truffels, coquilles en natuurlijk chocolade.

In het restaurant dineer je in een intieme setting. Stirwen, gelegen op Chaussée Saint-Pierre 15-17, is vanuit het centrum binnen twintig minuten makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Meer informatie over restaurant Stirwen.

Goedkoop parkeren in hartje Brussel

Parkeer je auto op Valentijnsdag veilig en centraal op een van de 200 beschikbare parkeerplaatsen van Parking Royal. Kom je de hele dag van de Belgische hoofdstad genieten? Je kunt de hele dag parkeren voor slechts €13,50. Parkeer je pas in de avond? Dan betaal je het avondtarief van maximaal €5,00.

Lees hier meer informatie over onze voordelige parkeertarieven.

Meer tips over leuke locaties en activiteiten in Brussel? Volg Parking Royal op Facebook en Twitter!

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM