Vaux Hall Summer in het Warandepark

28/06

Vaux-Hall in het Warandepark

De naam Vaux-Hall is een verbastering van de Falkes de Bréauté, de eigenaar van een landgoed net buiten Londen. Het landgoed had een overdekte galerij die werd gebruikt als ontspanningsruimte en uitgaansgelegenheid. De Vaux-Hall in Brussel verwijst dan ook naar de overdekte galerij in het Warandepark, gebouwd in 1782 met hetzelfde doel als de galerij van Falkes de Bréauté. Na jaren van verwaarlozing heeft de Vaux-Hall sinds twee jaar zijn oorspronkelijke functie weer teruggekregen.

Vaux-Hall Summer: het programma

De Vaux-Hall Summer duurt in totaal tweeëneenhalve maand en is elk weekend te bezoeken. In deze periode vinden er verschillende optredens plaats, maar je kunt ook meedoen aan activiteiten zoals dansen, vliegers maken of borduren. Ook is een klein filmfestival en kun je er diverse games spelen. Het evenement is voor jong en oud en is geopend van 31 mei t/m 11 augustus van vrijdag t/m zondag. De tijden verschillen per activiteit, dit kun je terugvinden in het programma.

Short films in het Warandepark

Het Brussels Short Film Festival wordt al 22 jaar georganiseerd door Un Soir… Un Grain. Speciaal voor de Vaux-Hall Summer organiseren zij een klein filmfestival, waarbij er 12 short films te zien zijn. De films duren maximaal 30 minuten en worden tussen 22:00 en 23:00 uur gedraaid. Een aantal films die je kunt bekijken tijdens de Vaux-Hall Summer zijn: Schroot, The Fly en Alice et moi. Let wel op: de films zijn Franstalig.

Vliegers maken in Brussel

Tijdens de Vaux-Hall Summer kan je ook verschillende workshops volgen. Een van die workshops is ‘Creatieve Aterliers – de Vliegertjes’. Tijdens deze workshop, georganiseerd door Pass to Fly, kunnen kinderen en volwassenen hun eigen vlieger maken van diverse materialen zoals bamboe en papier. De workshop is tussen 16:30 en 18:00 uur op diverse data. De workshop wordt gegeven door drie vertegenwoordigers van Pass to Fly die zelf veel ervaring hebben met het ontwerpen van vliegers.

Parkeren bij Vaux-Hall Summer

Kom jij deze zomer ook naar het Warandepark? Parkeer dan je auto op slechts vijf minuten lopen van het park bij Parking Royal. Je parkeert je auto hier al voor €2,40 per uur. Blijf je de hele dag in het park of wil je de stad verder verkennen? Dan kan je de hele dag parkeren voor slechts €13,50.

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van nieuws en leuke activiteiten in de buurt.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN IN BRUSSEL CENTRUM